Snoddaskurs

Kursen är en fördjupning av Bas-kursen och består i utövandet av olika töjnings –och stretchingövningar i huvudsak med hjälp av gummisnodden Snoddas, samt inslag av övningar på ribbstolen Stretchas.

Snoddas medger ett mjukt motstånd i töjningsrörelsen och lämpar sig därför väl till både uppmjukning som till mer avancerad töjning. I kursen arbetar vi med att lära ut ett 10-tal enskilda övningar för både armar, axlar, rygg och nacke men också med att sätta samman delar av eller hela övningar med varandra och på så sätt få en enda mjuk och följsam rörelse vilken möjliggör töjning av flera muskelgrupper samtidigt. Snoddas är ett effektivt redskap att starta dagen med och därmed förbereda din kropp för dagens utmaningar, fysiska som såväl psykiska.

Stretchas är ett kraftfullt stretchingredskap som gör det möjligt att gå mycket djupt i töjning av bla ryggradens omkringliggande ligament och muskler vilket bidrar till att förhindra ex ryggskott VEIDOS ribbstol Stretchas är framtagen med hänsyn till just stretching och därför är avståndet mellan ribborna anpassad så att det möjliggör för användaren att få plats med ex fötter, ben eller armar mellan ribborna. Även ribbornas runda form istället för de klassiskt oval är anpassade då de medger ett bättre grepp. I kursen går vi igenom dryga 10-talet övningar som på ett mycket effektivt sätt går igenom hela kroppen och bidrar till att förebygga och förhindra stelhet som annars kan leda till bl a ischiasvärk, värk i benen, orkeslöshet och smärta i axlar och armar. En bättre och mer effektiv andning uppnås också, genom töjning av mellanrevbensmusklerna, vilket i sin tur bidrar till ökad syresättning, bättre koncentrationsförmåga och mindre trötthet.


Snoddas och Stretchas är två enkla men effektiva redskap som är gjorda för att kombineras med varandra och borde finnas på varje arbetsplats och i varje hem!

Kursgånger: 5 torsdagar med start den 14 mars 2019, kl 18:30 - 20:00. OBS! AVSLUTAD!
Kurskostnad: 1500 kr inkl kompendium, Snoddas och övnings-DVD. Repetitörer är välkomna i mån om plats och till förmånligt pris.
Klädsel: Ledig och bekväm