Nacksträckare

Hur ofta har du inte märkt hur trögt det går att vrida huvudet när du ska titta åt sidan i samband med bilkörning, eller när du ska vända dig och titta bakåt när du står eller går, eller när du sitter långa tider framför en dator?

Det är i samband med det som tröttheten och stelheten gör sin entré. Det är några av de otaliga exempel som man kan peka på och som är en vanlig plåga för många människor.

Inte nog med det, med stelheten och tröttheten, följer ofta en annan följeslagare, nämligen smärta som kan resultera i värk.
Med smärta menas smärta i samband med en anatomisk rörelse. Med värk menas ständig smärta.

Det är inte sällan ett besvär kommer ensam. Vi från VEIDOS har i samband med våra muskel- och ligamenttester samt behandlingar kunnat konstatera att nackspänningen ofta sprider sig neråt axlar och övre bröstrygg, som i sin tur kan resultera i krampliknade smärta mellan skulderbladen samt smärta i samband med inandning.

De erfarenheter som vi från VEIDOS har samlat över uppnådda mål, när det gäller att hjälpa patienten från ovanstående besvär, har visat oss att bara för att patienten har lyckats bli fri från sina besvär med hjälp av våra behandlingssystem, innebär det inte automatiskt att patientens belastningar i vardagslivet har upphört att existera. Vi rekommenderar därför våra patienter att underhålla den uppnådda besvärsfriheten genom att kontinuerligt använda de verktyg som finns på vårt gym.

VEIDOS ”Gör det själv metoden” kommer åter igen till undsättning. I VEIDOS gym finns ett effektivt verktyg Nacksträckaren.
Nacktöjningen som nacksträckaren hjälper till att utföra, görs med motvikt där man samtidigt utför olika töjningsrörelser sittande på en stol, liggande på golvet, eller knästående. Övningen övervakas av terapeuten i syfte att se till att den anpassas efter de individuella utgångsställningarna och de svårighetsgrader som utövaren har.