Singlettsyre

Kemiingenjören Tony van der Valk botades från en svår hjärntumör, genom att han tappades på blod som behandlades med aktiverat syre och därefter återfördes till kroppen. Behandlingen lyckades, och Tony blev bättre. Han bestämde sig för att vidareutveckla den metod som hade räddat hans liv.

Förebilden hämtade han från de gröna växternas fotosyntes, som under bråkdelen av en sekund kan fånga in vissa specifika våglängder av solljuset. Själva fotosyntesen föregås av en fotosensibilisering som sker på de gröna bladens ytskikt. Ljus, syre och en lämplig fotosensibilisator, som i naturen utgör klorofyll, gör att syret i luften blir aktiverat till singlettsyre.
Singlettsyret blir väldigt snabbt vanligt syre igen, och den då frigjorda energin blir överförd till vattenmolekylerna. Denna ljusets energi kan sedan via klorofyllet förmedlas in i metabolismens långa cirkulära kedjor, som livets energi.

Läs mer om singlettsyre på www.valkion.se eller direkt till den forskning och studier som finns i ämnet.

Hos oss kan du andas singlettsyre! Tio stycken 20-minutersbehandlingar kostar 500 kronor. Till detta kommer en andningsslang (personlig) för 50 kronor som du sedan tar med dig vid de tillfällen du kommer och behandlar dig med syret.