Ljus och Färg Endast i Uppsala

Behandling med ljus mot olika åkommor finns omtalat i bevarad indisk medicinsk litteratur från tiden kring 1500 f. Kr. och är även väl beskrivet i tusenårig kinesisk medicinsk litteratur. Typen av ljus och dess styrka varierar helt beroende på vilken åkomma man avser att behandla.

Ett vanligt ljusinstrument är laser, alltifrån lågfrekvent till högfrekvent, med många olika användningsområden inom exempelvis industri, militär och medicin. Ett annat är dagsljuslampor och även om dessa inte kommer i närheten av solens styrka så eftersträvar man med dessa att likna solens ljus. Sådan används i terapeutiskt syfte för att motverka bl a vintertrötthet och depression. Ljusterapi används även som dygnsreglerare för bl a vårdpersonal med oregelbundna arbetstider och flyganställda som arbetar över flera tidszoner.

Vi kan konstatera att ljus och färg, eller avsaknaden av dessa, på olika sätt inverkar i vårt dagliga liv. Det är anledningen till att vi på VEIDOS har ett ljusrum för ljusterapi och en Monocrom för färgterapi - för optimering av din vardag.

Vad är ljus egentligen?

Ljus är energi och våglängder med olika verkan beroende på våglängdernas frekvens. Ljuset verkar stärkande och vitaliserande - nödvändigt för planetens liv. Ljus bidrar bl a till vitalitet, växtkraft och läkning!

• Ljuset ökar ditt välmående genom bl a förbättrad dygnsrytm (sömnkvalitet)
• Ljuset ökar din kreativitet genom uppiggande inverkan
• Ljuset är näringen för allt och alla på planeten

Ge din kropp vad den förtjänar och behöver. Låt den bada i ljusets vitaliserande kraft så att kroppen fortsätter att ställa upp på dina dagliga aktiviteter! Hos oss kan du sola måndag-torsdag kl 8-16 och beroende på status och behov bör tid på dygnet anpassas.

Uppsalas bästa och mest effektiva ljusrum finns hos oss på VEIDOS!
Boka din prova-på-gång via info@veidos.nu eller 018-843 89 00LJUSET ÄR LIVSNÖDVÄNDIGT
Ljus är nödvändigt för vår överlevnad. Ljuset är intimt förknippat med livet självt och alla dess grundläggande processer, från det mikroskopiska till det kosmologiska perspektivet. Med andra ord, ljus finns runt omkring oss hela tiden.
Vitt ljus innehåller många olika våglängder och frekvenser som vårt fysiska öga uppfattar som färger när de bryts och reflekteras. Detta kallas för spektrum. Färgerna vi ser är alltså specifika våglängder med viss frekvens, och olika ljus och färg (våglängder) finns överallt i naturen t.ex. som kamouflage eller för att locka till sig saker. Djur och människor kan uppfatta ljus och färger på olika sätt. Detta beror på vilka frekvenser våra ögon klarar av att återge. Det som du ser nedan är den del av det elektromagnetiska spektrumet och de frekvenser som våra ögon klarar av att synliggöra. Frekvenser är vågor. Ljus och färger är alltså vågor med olika effekt och olika påverkan!