Ljusterapi Endast i Uppsala

Ljusrummet är öppet under den mörka årstiden oktober - mars och har då följande öppettider:
Måndag - torsdag 8.00 - 16.00

Bokning kan göras på plats eller via tel 018-8438900 alt info@veidos.nu.

Pris:
10-klipp: 550 kr
3 månader: 1200 kr
Säsongskort: 2000 kr

Ljusterapi har använts mer eller mindre i alla tider för att erhålla helande kraft och ökad vitalitet. Allt liv är beroende av solens ljus och det är ljusets specifika våglängder som ger oss den helande effekten.

Ljuset tas upp av ögonen och huden. Om vi inte får tillräckligt med ljus kan det hända att produktionen av sömnhormonet melatonin inte avstannar på morgonen och att kortisolproduktionen inte ökar.

Ljusstyrkan i vårt ljusrum är omkring 3000 lux vilket motsvarar dagsljus under en molnig sommardag. Ett kontorsrum har jämförelsevis en ljusstyrka runt 300 lux.

I kombination med syreberikad luft - Aktiverad luft
Under ljusbehandling kan du samtidigt andas syreberikad (aktiverad) luft via en Valkion singletsyre-apparat för att ytterligare öka effekten av din ljus- och/eller färgterapi. Syreberikad luft motverkar trötthet, förkylningar och infektioner eller bara för ett allmänt ökat välbefinnande.

Genom att efterlikna naturen, när den bildar singlettsyre efter ett regn då den förenar soljus och fukt och därigenom skapar kraft och energi som möjliggör för växter att växa och förändras, kan vi på artificiell väg tillhandahålla sådan ”aktiverad luft”. Den extra energi som fukten får då syremolekylens valenselektron återgår till sitt ursprungstillstånd har visats sig kunna ge människor, djur och växter intressanta effekter.

Läs mer om Valkion: https://www.valkion.se/produkter